Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 5 Mart Salı akşamı İş sanat’da İstanbullu klasik müzikseverlerle buluşacak. Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50’nci yılında gerçekleşecek konserde piyanist Rüya Taner solist olarak yer alacak. Orkestra maestro Rengim Gökmen yönetimindeki konserin repertuvarında Ali Hoca’nın Kıbrıs Kapriçyosu ile Wolfgang Amadeus Mozart ve Felix Mendelssoh’un eserleri seslendirilecek.
21 Nisan 2014 tarihinde kurulan KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, şu an halen KKTC CSO’un koordinatörlüğünü yürüten Mustafa Kofalı‘nın girişimleriyle başlamış kemancı Nihat Ağdaç’ın ve sonrasında şef Ali Hoca’nın katılımıyla ile 2015 yılında orkestra faaliyetlerine başlamıştır. Kurulduğu günden itibaren klasik müziğin önemli isimleriyle sahne alan orkestra İdil Biret, Gülsin Onay, Fazıl Say, Alexander Markov, Emre Elivar, Soyong Yoon, Knut Weber, Krzystof Meisinger gibi isimlerle konserler verdi. Antoni Pirolli, Josef Suilen, Stanley Dodds’un da aralarında bulunduğu orkestra şeflerinin batonu altında başarılı konserlere imza atan orkestra çağdaş, çok sesli ve evrensel müzik kültürünü geliştirmeyi amaçlarken, ülkenin müziğini uluslararası sahnelerde tanıtmaya devam ediyor.
Rengim Gökmen yönetimindeki KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Rüya Taner’in romantik dönem eserlerini seslendireceği bu özel konseri kaçırmak istemeyenler 5 Mart Salı akşamını ajandalarına not edebilirler.
İş Sanat ve Lobby İletişim rica ile olmasa da “Önemli Editör Notu”nun etkisiyle KKTC CSO’nun mihenk taşı Mustafa Kofalı’ya karşı yaptığı hatayı kısmen olsa da düzeltmiştir.
Basın bülteninde KKTC CSO’nun mihenk taşı Mustafa Kofalı’nın adını es geçen vahim hatanın düzeltilmesi yönünde ricamıza, ” Bize gelen orkestra açıklamasında böyle” ( ki google + Wikipedia’dan toplanma bilgilerden derleme bir metindir ) şekilde bir cevap verilmiştir. İşi iletişim olan bir şirketin böyle bir tutum içine girmesi esef vericidir. “Lobby İletişim”in bir çalışanı böyle bir geri besleme aldığında ” Aa tabi hemen kontrol edelim, bir hata varsa düzeltilir ” demesi gerekirken bu türden baştan savma bir cevap kabul edilir bir şey değildir. Bu tutuma karışılık ” Önemli Editör Notu” ibaresiyle haberi düzelterek yayınlamızdan 1 saat sonra hatalı basın bültenini kendisinin hazırladığı telefonla arayarak ifade eden İş Sanat – Sanat Yönetmeni Defne Turaç’ın , ki ifadesinde Mustafa Kofalı yakından tanıyan ve dostu olduğunu söyleyen birinin, nasıl olurda KKTC CSO için yıllardır çalışan, emek veren dostunun ismini es geçer anlamak mümkün değildir. İçinde ricadan ve içine düşülen gafleti düzeltmekten ziyade ” Önemli Editör Notu”nu kaldırın tarzında bir üslupla akşam saati telefon açmak nasıl bir yaklaşımdır anlamak mümkün değil. Telefon açan önce bu hatadan dolayı duyduğu özürü diler, yapılan hatayı kabul eder ve gerekli düzeltmenin ivedilikle yapılacağını ifade eder ve hatta içine düştükleri hatadan geri döndürüldükleri için teşekkür eder ve bu konuşma max 1 dakikada sonlanır. O mevkide biri hatalı iken üsten konuşarak bir yere varamayacağını bilmemesi üzücüdür.
İşleri iletişim olan kişilerin iletişimden yoksun bir iletişimsizlik içinde olması hayret vericidir.
En azından değerli dost Mustafa Kofalı’nın ismi hak ettiği ve olması gerektiği gibi revize basın bülteninde biraz zorla ve üzücü bir şekilde olsa da yazdırmayı başarabildik. Lobby İletişim’den saat 20:19’da gönderilen ama maalesef açıklamada ” düzeltme / revize ” ibaresi yapılmadan duyurulmuştur. Düzeltme / revize ” ibaresi olmaksızın , 2. kez gönderilmiş olarak algınacak bu mail editörler tarafından pek dikkate alınmayacak ve ve maalesef hatalı bülten yayında kalacaktır.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Saygılarımızla
BBDSO “SEVGİLİLER GÜNÜ”NE ÖZEL KONSER
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.