a

Genç Piyanist Duru Aydın’dan ‘Avusturya -Türkiye 100. Dostluk Yılı’ Konseri

 

Avusturya Kültür Ofisi ( ACF), Avusturya ile Türkiye’nin dostluklarının 100. Yılı münasebetiyle düzenleyeceği bir dizi etkinliklerin ilki olarak başarılı piyanist Duru Aydın’ı konuk ediyor. 

Genç piyanist Avusturya Kültür Ofisi ‘Palais Yeniköy’ün büyüleyici konser salonunu dolduran seçkin konuklara bu anlamlı gecede çok özel bir resital konseri gerçekleştirecek.

Geçen sene bu muhteşem salonda çok beğeni toplayan bir konser veren piyanist Duru Aydın, Avusturya Kültür Ofisi Direktörü Silvia Neureiter’den  ‘Avusturya -Türkiye 100. Dostluk Yılı’ na ithafen yapılacak bu  konser için aldığı özel davetle 5 Şubat 2024 Pazartesi akşamı saat 20:00 de bir konser verecek.

 

Akademik çalışmalarına  Prof. Metin Ülkü ile devam eden genç piyanist çok özel bir eser seçkisiyle Avusturya Kültür Ofisi’nin büyüleyici konser salonunda seçkin konukları ağırlayacak.

Duru  kendisini dinlemeye gelen konukları resitallerin vazgeçilmezi bir Bach partita ile selamlayacak. Bach’ın 6 partitasının birincisi olan bu eserde genç piyanist Bach’ın müziğinin ifadelerini ve duygusunu dinleyicilerine aktarmayı amaçladığı performans sergileyecek. 

Sonraki eser Mozart’ın 14 numaralı piyano sonatı bestecinin belkide birinin himayesinde olmaksızın bestelediği ilk eser olarak tarihe geçmiştir. Ve sonatın samimi ortamların müziği olmasına ithafen  Avusturya Kültür Ofisi’nin sıcak ortamına adeta bir gönderme yapmaktadır.

Konserin üçüncü eserinde Aydın, piyanonun dehası Chopin’in  Robert Schumann’a adadığı, Op. 38 olarak kayıtlara geçen  her ne kadar Fa major tonunda başlasa da La minör tonunda biten benzersiz eseri  “Balad No. 2” yi seslendirecek.  

Gecenin son eserinde başarılı piyanistin tercihi 20. yüzyılın en büyük bestecilerinden biri kabul edilen Maurice Ravel’in “ Sonatin” adlı eseri geceyi taçlandıracak.

Ravel’in bestecilik kariyerinin henüz başında iken neoklasik bir kaliteye sahip tarzda yazdığı bu eser onun en çok çalınan popüler eseri olarak piyano resitallerinin vazgeçilmezi haline gelmiştir.

Piyanist Duru Aydın tüm İstanbullu klasik müzikseverleri  bu çok anlamlı “Avusturya – Türkiye  100. Dostluk Yılı” konserinde  seselendireceği eserlerin  barındırdığı eşsiz teknik ve müzikaliteyi kendine has ’tonu’ ile yorumlayacağı seçkin resital gecesine davet ediyor.

Konser Program :

  • J. S. BACH – Partita No. 1, BWV 825
  • W. A. MOZART – Piyano Sonatı No. 14, K. 457
  • F. CHOPIN – Ballade No. 2, Op. 38
  • M. RAVEL – Sonatin

 

 

 

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Virtüöz Çellist Benedict Kloeckner 1 Şubat’ta BBDSO’da

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.